Начало Водещи „Възраждане“ искат разследване за връзка на Доган с фотоволтаици край Казанлък

„Възраждане“ искат разследване за връзка на Доган с фотоволтаици край Казанлък

964
Ахмед Доган
Снимка: ДПС

Партията „Възраждане“ съобщи, че планира да сигнализира на прокуратурата относно изграждането на фотоволтаичен парк край село Кънчево до Казанлък.

Според тях има подозрителни сделки със земеделска земя, които засягат и собственик на капитала на ТЕЦ-Варна.

Заявлението на „Възраждане“ предизвика реакция от страна на ДПС. Заместник-председателят на парламентарната група на партията, Йордан Цонев обяви, че те ще инициират разследване на случая от страна на прокуратурата.

От партията посочиха, че гражданите на селото биват лишени от достъп до земи, които се изкупуват на цена от 35 лв. на декар годишно.

За тях е подозрително, че управител на фирмата, занимаваща се с парка, е свързан с ТЕЦ-Варна. Те подкрепят, че е същият обръч от фирми, който притежава и имение в Росенец.

По тяхното мнение, енергийната политика на ЕС нанася вреди на България и те планират да предложат конкретни мерки в НС за защита на българските интереси.

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев отговори, че ДПС ще инициира разследване на случая от страна на прокуратурата, а Даниел Проданов отново потвърди, че вече е подаден сигнал. Прокуратурата е уведомена, каза Проданов.

Още новини от деня – четете тук