Начало България Във вторник пускат ремонтирания бул. „Христофор Колумб“

Във вторник пускат ремонтирания бул. „Христофор Колумб“

1218
Христофор Колумб

Във вторник ще бъде пуснат за движение ремонтираният участък от столичния булевард „Христофор Колумб“. Това съобщи по време на инспекция заместник-кметът Евгени Крусев.

Ремонтът продължи близо месец. Изцяло е сменен асфалтът, ново осветление, маркировка и тротоари, които до момента липсваха. Гаранционният срок е 5 години. При дефекти строителят ще ги възстановява за собствена сметка, уточни зам.-кметът.

От вторник започва ремонтът от кръговото кръстовище на ул. „Продан Таракчиев“ по Източната тангента до квартал „Христо Ботев“. Движението изцяло ще бъде затворено. Ще се пропускат само автомобили на логистичните бази, които се намират в района.

В момента се асфалтира още по бул. „България“, бул.“Пенчо Славейков, „Арсеналски“. „Мобилизацията е пълна, за да приключим за 15 септември“, обеща Крусев.

Общината направи проверка и по случая с полагането на нов асфалт върху стари павета в участъка между „Граф Игнатиев“и „Алабин“. „Фрезовайки старата настилка се появи стар участък от около 6-7 квадратни метра. В зависимост от дебелината на новия асфалт беше преценено половината от тази паважна настилка да се извади, тъй като асфалтът няма да задържи на тя. Там, където пластът асфалт е по-дебел, техническите ръководители на обекта и строителният надзор взеха решение, че няма проблем да се ползва и паважът за основа.

Работи се интензивно и по ул. Граф Игнатиев“. В момента се работи и подменя релсовият път на кръстовището с бул. „Раковски“. До началото на септември ще бъде приключен ремонтът на кръстовището. Паралелно се редят плочки в района на площад „Гарибалди“, пл. „Славейков“.

Продължава строителството и на градинките, съобщи заместник-кметът. Редят се бетонови плочи пред „Свети Седмочисленици“. Обектът ще бъде приключен по всяка вероятност в края на октомври. Заради дъждовете през миналия месец графикът се забави. Строителите правят всичко възможно да наваксат, заяви Крусев.

предишна статияИдва ли криза през 2018-та?
следваща статияЗелена библиотека: Момичетата обичат да четат за принцеси, а момчетата – за животни