Начало Водещи Времето ще се задържи облачно и дъждовно

Времето ще се задържи облачно и дъждовно

49
облаци

През свободните дни времето ще бъде преобладаващо облачно.

В Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, по-изразени в югозападните райони и в Родопите, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През вечерта облачността ще се разрежда от югозапад. Вятърът ще бъде слаб, главно от изток-североизток.

Минималните температури ще се движат между 4° и 9°, а максималните – между 8° и 13°. В София минималната температура ще бъде около 6°, максималната – около 10°.

Атмосферното налягане ще бъде незначително по-ниско от средното за месец март. През деня ще остане почти стабилно, но към вечерта ще започне постепенно да се повишава.

По Черноморието очакваме облачно време, с възможни отделни преваляния. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода ще бъде около 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде на ниво 3 бала.

В планините очакваме облачно време с валежи от дъжд, над 1500-1700 метра – сняг. Вятърът ще бъде силен от юг-югоизток, който ще ослаби следобед и ще се промени на северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°-6°, а на 2000 метра – около 0°.

В неделя сутринта облачността ще бъде все още значителна, със слаби преваляния от дъжд на отделни места в Западна България. Следобед облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните – между 10° и 15°.

В понеделник денят ще започне с преимуществено слънчево време. В низините и котловините може да има мъгла или ниска облачност. Дневните температури ще се повишат с два-три градуса. Следобед вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияХиляди излязоха за последно „Сбогом“, десетки са арестувани. Как Русия се прости с Навални (ОБЗОР)
следваща статияТази вечер в Казанлък започват официалните чествания на националния празник на България