Начало Свят Виетнамската столица призова гражданите да не ядат кучешко месо

Виетнамската столица призова гражданите да не ядат кучешко месо

1137
кучешко месо

Местната управа във виетнамската столица Ханой призова жителите да спрат да ядат кучешко месо, тъй като това може да навреди на репутацията на града и да доведе до разпространението на болести, като бяс.

От Народния комитет на Ханой обявиха, че тази практика може да опетни имиджа на града на „цивилизована и модерна столица“.

От градската управа също така добавят, че консумацията на кучешко месо може да доведе до разпространението на болести, като бяс и лептоспироза, пише Profit.

В Ханой има над 1 000 магазина, в които все още се продава кучешко и котешко месо.

От комитета призоваха гражданите да спрат да ядат и котешко месо, което не е толкова популярно, колкото кучешкото, но все още се продава. Причината за този призив е, че много от животните биват убивани по жесток начин.

В Ханой има 490 000 кучета и котки, по-голяма част от които са домашни любимци.

Все повече виетнамци не одобряват яденето на кучешко месо, но това все още си остава „много дълбоко вкоренен навик“, според Лин Нгуен, журналист от BBC.

Дори и в социалните медии хората приветстваха решението, но някои пък твърдяха, че това е навик, от който мнозина виетнамци не могат да се откажат лесно.

Според потребителя на Facebook Данг Нгок Куанг, кучешкото месо не трябва да бъде забранявано напълно, защото това представлява ограничаването на свободата на хората.

Вместо това, той предлага сериозно облагане с данъци или разрешаване на продажбата му само на обособени места.

предишна статия10 причини да спрем да гледаме телевизия
следваща статияРазкриха как мозъкът ни заличава неприятни спомени