Начало Водещи Вече не говори за нови избори. Сега Борисов иска по-работещо правителство

Вече не говори за нови избори. Сега Борисов иска по-работещо правителство

94
Бойко Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, подчерта, че преговорите с Кирил Петков от ПП трябва да бъдат за подобряване на работата на правителството след ротацията.

„Споразумението е готово, на 5 март ще го обявя в 12:00 часа пред партията, обяснявайки защо искаме коалиционно споразумение, а не просто сглобки. Г-н Петков трябва да се замисли как ще изглежда това правителство и как ще отговаряме на въпросите в парламента, защото много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашият отговор на г-н Петков – как да направим правителството по-ефективно“, каза Борисов.

Борисов обясни, че след като представи коалиционното споразумение пред партията си, ПП-ДБ ще го получат в електронен и печатен формат.

„След това ще го получат на електронно и печатно устройство, няма подмяна на приоритети, част от меморандума се съдържа в него. Трябва да обсъдим дали да продължим в нелегалност още девет месеца, да прехвърляме топката. Трябва да разбера какво искат в моята партия“, поясни Борисов.

Той отново потвърди, че в документа, който е вече готов, са включени много от предложенията на ПП-ДБ в меморандума.

Попитан дали ще поиска оставката на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, Борисов отговори:

„Не виждам причина да поискам оставката на Сарафов. Виждам опити да се използва една комисия за политически цели, виждам много неща.“

Още новини от деня – вижте тук

предишна статияДжо Байдън и Доналд Тръмп са на конкуриращи се посещения на границата с Мексико
следваща статияРазкрита е самоличността на „Червения пират“