Начало Технологии Вече можем да маркираме текст във физическото пространство с нова функция от...

Вече можем да маркираме текст във физическото пространство с нова функция от Google

1092
Случвало ли ви се е да четете книга или вестник и да попаднете на толкова интересен цитат, че да ви се иска да го копирате и да го изпратите на свой познат

Случвало ли ви се е да четете книга или вестник и да попаднете на толкова интересен цитат, че да ви се иска да го копирате и да го изпратите на свой познат или просто да си го запазите? Ако е така, Google вече има решение за вас, пише SmartNews.

Покрай огромния интерес към новия изкуствен интелект Google Duplex, който беше представен на тазгодишната конференция на Google за разработчици, мнозина не обърнаха внимание на други изключително интересни нововъведения, представени на същото събитие.

Сред тях е и една футуристична нова функционалност на приложението Google Lens за камерите на мобилни телефони. Тя на практика позволява да насочим смартфона си към книга, вестник или друг физически текстов носител и след като апликацията разпознае текста, да маркираме част от него с пръсти направо на екрана на устройството и да си го копираме за последващо използване.

Както казва великият писател Уилям Гибсън: “Бъдещето вече е тук, просто е неравномерно разпределено.”

предишна статияТютюнът побеждава ХИВ
следваща статия5 технологии, които ще променят автомобилите