Начало Спорт Вдовицата на Стив Джобс ще инвестира в баскетбол и хокей

Вдовицата на Стив Джобс ще инвестира в баскетбол и хокей

1103

Вдовицата на Стив Джобс – Лорийн Пауъл Джобс ще инвестира в спортно начинание. Дамата, която наследи милиарди и се занимава с благотворителност, ще купи 20% от Monumental Sports & Entertainment.

Компанията, оценявана на 2.5 млрд. долара, притежава баскетболния тим от НБА Вашингтон Уизърдс, хокейния Вашингтон Кепитълс, женския баскетболен отбор Вашингтон Мистикс, както и спортната зала „Capital One Arena“ във Вашингтон, съобщава Economic.

От компанията потвърждават, че имат споразумение с Джобс за инвестицията, но процесът е все още в ход и предстои баскетболната и хокейнала лиги да одобрят включването на новия инвеститор. Едва тогава сделката може да бъде приключена.

Очаква се главният изпълнителен директор на Monumental Sports & Entertainment, който е и най-големият акционер – Тед Леонсис (б.а. – на снимката с Лорийн Пауъл Джобс) да остане начело на компанията.

Джобс, която е 53-годишна, е една от най-богатите жени в света. Състоянието й се оценява на 20 млрд. долара, по-голямата част от което е в акции на Apple, пише „Форчън“. Тя е начело на фондацията Emerson Collective.

предишна статияРомарио: Бях по-добър от Меси и Роналдо
следваща статияГермания и Англия си подпечатаха билетите за Мондиал 2018 (ВИДЕО)