Начало Водещи Валежи от дъжд и сняг! Температурите падат

Валежи от дъжд и сняг! Температурите падат

84
температурите, сняг, гълъби

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна. През нощта валежите в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни райони и на места там ще има гръмотевици.

През деня на много места ще превали дъжд, в отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен южен вятър, който след обяд ще отслабва.

Mинималните температури ще са от 1°-3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – около 3°, а максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. S него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Nад планините облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от сняг, под 1800 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Mаксималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Mаксималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияСтотици смелчаци от цялата страна уловиха кръста на Богоявление (ОБЗОР)
следваща статияПравославната църква чества Ивановден – денят на Св. Йоан