Начало България Валежи и градушки на места в страната

Валежи и градушки на места в страната

897
прогноза за времето

Днес през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. С умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен вятър от запад-северозапад ще нахлуе малко по-хладен въздух. По преминаването на фронта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни, локално интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 24° и 29°.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще бъде прeдимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 13°-16°.

На 12.05.2020 слънцето ще изгрее в 06:08 часа и ще залезе в 20:38 часа. Продължителност на деня 14:29 часа.

предишна статияСамолет ще дезинфекцира срещу COVID-19 в квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол
следваща статияДен за сбъдване на мечти за една от зодиите, друга ще се сблъска с неприятности