Начало Свят Българка с Jaguar XF предизвика луда гонка с полицията в Италия

Българка с Jaguar XF предизвика луда гонка с полицията в Италия

1486

Луда гонка между 36-годишна българка, шофираща мощен Jaguar XF и италиански карабинери, се превърна в главна новина на Апенините. В продължение на 80 км белия автомобил на нашенката е преследван от няколко полицейски коли, които се опитали да я спрат в сряда вечерта на магистралата А4, пише Automedia.

Километражът е сочил 200 км/ч, когато шофьорката на лъскавото возило не отразила пътната полиция от Верона, която й показала „стоп“, съобщана в. „Кориере дел Венето“. Три полицейски коли се втурнали да я преследват, а по-късно край Басано дел Грапа се присъединили и други две. Българката обаче натискала газта все по-силно и извършила серия от рисковани маневри, карайки към Падуа, а после и към Виченца.

Тя направила и обратен завой, събаряйки разделящите заграждения по пътя. Целта й била да избегне полицейската блокада отпред, но в опита си да направи това, ранила единия от полицаите в крака, заради което бил откаран в болница.

„Забавлявах се“, обяснила с усмивка българката, след като била заловена и арестувана. Тя отказала категорично да й бъде направен тест за алкохол и дрога, заради което й била отнета шофьорската книжка.

Според медиите, колата й била с български номер. Полицията е запорирала за 3 месеца автомобила на българката, който се води на името на неин сънародник. Срещу нарушителката са заведени дела по няколко престъпления и й е връчена глоба за 20 000 евро.

предишна статияИзмислиха „акт за раждане“ на автомобилите
следваща статияОблачно остава времето и във вторник