Начало Водещи Британските учени установиха, че мъжете се срамуват да са вегетарианци

Британските учени установиха, че мъжете се срамуват да са вегетарианци

1339
вегетарианци

Британски учени от университета в Саутхемптън са установили, че мъжете се срамуват да поръчват вегетариански ястия в ресторантите и се притесняват от реакцията на обществото ако изберат безмесен режим на хранене, пише британският вестник The Telegraph.

Проучването е отнело на изследователите повече от година и в него са участвали 22 доброволци. Те били разделени на три групи: зелени (склонни към вегетарианство по екологични причини), спортисти (стремящи се да попълнят недостига на белтъчини при безмесна диета) и такива, които разчитат на благотворителни организации, раздаващи безплатна храна.

Учените не са правили анкети или друг вид допитвания, а просто са регистрирали какви ястия избират участниците в експеримента. Оказва се, че хора, които по принцип не обичат месо, са се притеснявали да не станат за смях на околните ако поръчат нещо вегетарианско.

Мнозина мъже се оплакали в хода на проучването, че отказът от консумация на месо ги поставя в социална изолация. Това важало дори в случаите, когато ставало въпрос за вегетарианска диета, предписана от медицинско лице заради наличието на здравословен проблем.

По-рано медиите съобщиха, че във Франция организаторите на фестивал за вегани се видели принудени да отменят събитието заради множеството „изключително агресивни заплахи“ от страна на ловци и производители на месо и месни продукти. Местни фермери се бяха заканили да протестират срещу провеждането на фестивала.

предишна статияЛош ден за една от зодиите днес. Планини от работа за друга
следваща статияАнджелина Джоли тежи едва 35 килограма заради стреса от развода с Брад Пит