Боби Мур
Боби Мур /снимка: whufc.com/

Анализаторите на Скай Спортс определиха 50-те най-велики футболисти, които са играли в елита на Англия, но никога не са печелили титлата на страната. На първо място в интересната класация е поставен легендарният играч на Уест Хем и английския национален отбор Боби Мур. Считания за един от най-великите защитници в историята на играта изиграва 108 мача за Англия и печели световната титла на домакинското първенство през 1966 година, като е безспорно най-великият футболист на „чуковете“, но печели само ФА Къп и Купата на носителите на купи с лондонския тим.

На втора позиция от Скай Спортс поставят бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард. Емблематичният халф бе сред най-добрите на позицията си в света в продължение на повече от десетилетие, като спечели седем трофея с „червените“, включително и Шампионската лига през 2005 година, но така и не става шампион на Англия. Най-близо до титлата той бе през 2009 и 2014 година, но мърсисайдци бяха преборени за титлата от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, като се през 2014 година се помни със знаменитото подхлъзване на Джерард, което доведе до решаваща загуба от Челси с 0:2 в края на сезона.

На трето място е определеният за един от най-талантливите английски играчи в историята Пол Гаскойн. Гаскойн отхвърля офертата на сър Алекс Фъргюсън да премине в Манчестър Юнайтед през 1988 година, като предпочита офертата на Тотнъм, но с „шпорите“ печели единствено ФА Къп през 1991 година.

Топ 10 в класацията се допълва от сър Джеф Хърст, Гари Линекер, Джими Грийвс, Глен Ходъл, Джейми Карагър, Джанфранко Дзола и Мат льо Тисие, а други интересни имена сред първите 25 са Роби Фаулър, Паоло ди Канио, сър Стенли Матюс, Гордън Банкс, Шаби Алонсо и Стив Макманаман.

предишна статияБоно: Концертите на живо вече няма да са такива, каквито ги помним
следваща статияДобър ден за някой да звънне на стара любов, а друг днес трудно ще се разбира с любимия