Начало Свят Байдън: От двамата кандидати за президент единият е психически негоден, другият съм...

Байдън: От двамата кандидати за президент единият е психически негоден, другият съм аз

49
Джо Байдън
Джо Байдън

Главният новинарски произход през това време е изказването на президент Байдън, че двама кандидати получиха номинацията на своята политическа партия за следващия президент. Байдън наслади публиката със забележка, че единият кандидат е прекалено стар и несъгласен за работата, като призна, че той е вторият кандидат. Това беше цитирано от Асошиейтед Прес.

По време на ежегодната тържествена вечеря в престижен журналистически клуб, президентът продължи да критикува републиканеца Доналд Тръмп.

Байдън отхвърли критиките, че има проблеми с паметта и каза, че дори Тръмп е правил гафове на своята възраст, пише БТА.

„Не му казвайте, той мисли, че се състезава с Барак Обама, това каза“, заяви 81-годишният Байдън, подразни се, че все още е активен дори в късния час.

Байдън беше на годишната вечеря за първи път откакто е президент. Събитието свързва началото на предизборната кампания за следващите избори и предизвикателството между Байдън и Тръмп.

Президентът изрази загриженост за бъдещето на демокрацията, ако Тръмп – който продължава да твърди, че изборите през 2020 г. са били променени – попадне отново в Белия дом. В изказването му се усещаше ангажиментът му към предизборната кампания, посочи Асошиейтед Прес.

„Сме лице в лице с исторически момент за свободата и демокрацията“, заяви той. „Свободата и демокрацията са изложени на нападение. Путин въвежда войски в Европа, а моят предшественик си мисли, че трябва да му позволим да прави всичко, което смята за добре.“

След това Байдън представи украинския посланик и министър-председателя на Естония.

„Ние сме твърди“, каза президентът.

Вечерята винаги е била известна с двупартийното си участие и събра много политици, включително вицепрезидента Харис, няколко членове на кабинета, конгресмени, губернатори и посланици. Също присъства ирландският премиер Варадкар, който беше в града за Деня на Свети Патрик.

След Байдън към вечерятатa се изказаха Харис, губернаторът на Мичиган и губернаторът на Юта.

Байдън завърши вечерята като подчерта важността на свободата на пресата. „Може би не винаги съм съгласен с медиите, но разбирам колко важна е журналистиката. Продължавам да работя, за да върна по-добре журналистите Евън и Остин“, каза той, като се отнасяше към двамата журналисти, които са в затвора в Русия и са изчезнали в Сирия.

„Добрата журналистика отразява обществото“, добави Байдън. „Ние я нуждаем от нея.“

Байдън и Харис седяха заедно с други административни мениджъри и чуждестранни лидери на централната маса, заедно с президента на журналистическия клуб и неговите колеги от „Вашингтон пост“.

Вижте още новини от деня тук

предишна статияКонстантин Костадинов и Аликанте с победа в баскетболното първенство на Испания
следваща статияПатриархът не беше част от ежедневието ни, но от дистанция изпълняваше своята задача