Начало България Асен Василев: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите

Асен Василев: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите

49
Асен Василев: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите
На снимката: Асен Василев и Кирил Петков

Според съпредседателя на партията „Продължаваме Промяната“, Асен Василев, не е вероятно да видим коалиция с ГЕРБ след изборите. Той коментира, че е малко вероятно да има сътрудничество с ГЕРБ на следващите избори, освен ако настъпи драматична промяна, която да позволи реформите да се случат в страната.

Асен Василев присъства на разговор в Пловдив с журналисти, заедно със съпредседателя на партията Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков.

Според него, подкрепата на ГЕРБ е изчерпана, тъй като са ги подкрепяли докато реформите бяха само на хартия. В момента, когато се налагаха реални реформи, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение за тях.

Василев посочи, че промените не са нещо абстрактно, а включват честни конкурси, независим съд, доверие в прокуратурата, Националната сигурност, МВР и други институции. Той също така коментира на проблема с контрабандата и подчерта, че трябва да се разбере какво е истинското положение.

Николай Денков също заяви, че силата на промяната е при хората, а не в политиците. Той коментира, че президентска кампания се води, за да се отчуждят хората и да се постави под въпрос техния вот. Допълни, че ГЕРБ и ДПС не са готови да предадат властта.

Темата с главния секретар на МВР беше коментирана и от Денков, който подчерта, че е важно да се разбере истината около случая, преди да се правят обвинения.

Още новини от деня – четете тук