Начало Водещи Арабски космически център представи марсианска сонда

Арабски космически център представи марсианска сонда

1199
Марс

Космическият център „Мохамед бен Рашид“, който работи в Обединените арабски емирства (ОАЕ), представи в неделя окончателния дизайн на космически апарат – сонда, който ще се отправи към планетата Марс.

Това би трябвало да стане в рамките на проекта, който предвижда до сто години там да работи човешка колония.

Презентацията се проведе на Световната правителствена среща (World Government Summit), посветена на въпросите за ефективно държавно управление и внедряване на съвременните технологии в различни области на живота.

„Арабският свят има отдавнашна история в областта на изучаването на космоса и астрономията. Това продължава да дава сила на нашето бъдеще чрез реализацията на нашите многобройни изследователски усилия, които ще създадат наследство за бъдещите поколения от емирствата и ще вдъхновяват целия регион“, заяви пред участниците в срещата генералният директор на Космическия център „Мохамед бен Рашид“ Юсуф Хамад аш Шаибани.

Миналата година през февруари властите на ОАЕ обявиха плановете си да построят на Червената планета първата човешка колония.

„Изпращането на хора на други планети бе отдавнашна мечта на човечеството. Нашата цел е ОAE да оглави международните усилия за претворяване на тази мечта в живота“, обяви представител на управляващите.

В световната правителствена среща участват над 4 хиляди делегати от 140 страни, включително глави на международни организации, представители на водещи научно-технически структури

предишна статияВНИМАНИЕ: Мокри и хлъзгави са пътищата в страната
следваща статияСлънцето помръква към 2050