Актрисата Джуди Денч, която по-рано осъди действията на Харви Уайнстийн и Кевин Спейси по обвиненията в предполагаем сексуален тормоз, заяви вчера пред Гардиан, че се тревожи, че работата им може да бъде забравена, съобщава Холивуд Рипортър.

„Каква е тази агония? Ще пренебрегнем ли 10 години работа в Стария Вик (Лондонският театър, където Спейси беше артистичен директор) и всичко, което Кевин направи? Колко прекрасен е във всички тези филми? Няма ли да гледаме повече всички тези филми, които Харви направи?“, възкликва актрисата.

Денч добавя: „Не можеш да отречеш, че някой е талантлив. Може би никога не трябва да се наслаждаваш на картина на Караваджо (художникът е осъден за убийство вследствие на сбиване). Или може би никога не трябва да гледаш нищо на Ноел Кауард (английски драматург, композитор и актьор, обвинен в тормоз)?“.

В интервюто си 84-годишната Джуди Денч говори и за хората, отказващи да гледат Спейси, след като сцените му във филма на Ридли Скот „Всички пари на света“ бяха премахнати и презаснети с друг актьор. Тя възхвали актьора, че я е подкрепил след смъртта на съпруга й Майкъл Уилямс от рак на белите дробове през 2001 година.

Актрисата също признава в интервюто си Уайнстийн за ключов фактор в холивудската й кариера. Упадъкът на славата на Уайстийн доведе до възхода на движението #MeToo.

предишна статияБрижит Макрон влезе в комиксите на Япония
следваща статияЗабраниха плуването на някои плажове в Марсилия заради замърсяване