Начало Любопитно Юлия Навалная е сред най-влиятелните личности на списание „Тайм“ за 2024 г.

Юлия Навалная е сред най-влиятелните личности на списание „Тайм“ за 2024 г.

49
Юлия Навалная

Юлия Навалная, съпруга на покойния опозиционер на Кремъл Алексей Навални, е включена сред 100-те най-влиятелни личности на списание Time за 2024 година. Това признание идва след трагичната смърт на съпруга ѝ в руска наказателна колония на 16 февруари, където той излежаваше присъда при тежки условия.

Излизането на Навалная на световната сцена беше отбелязано от прочувствен момент на Мюнхенската конференция по сигурността, където тя се обърна към аудиторията само няколко часа след като научи за смъртта на съпруга си. Със смелост и сила тя осъди лъжите и жестокостта на руското правителство, като обеща да продължи борбата на Алексей за справедливост и демокрация.

„За доброто на хората по света, Юлия Навалная вече е поела своята собствена лидерска роля на световната сцена. Навалная обеща да продължи борбата на съпруга си за справедливост и върховенство на закона, давайки нова надежда на онези, които работят срещу корупцията и за свободна, демократична Русия“, пише Камала Харис, демократ и вицепрезидент на Съединените щати.

„Тя демонстрира изключителна самоотверженост и сила. От онзи ден в Мюнхен Навалная се превърна не само в символ на демократичните ценности, но и в смел борец за тях. Съединените щати са с нея и с всички, които се борят за свобода и демокрация“, добави Харис.

Като отличава Юлия Навалная сред най-влиятелните хора на 2024 година, списанието „Тайм“ похвали не само нейната лична сила, но и колективната устойчивост на борещите се за демокрация по света.

Коя е Юлия Навална, съпругата на убития от режима в Русия опозиционер?