Начало Новини "Кауфланд България" поема председателството на Сдружението за модерна търговия

"Кауфланд България" поема председателството на Сдружението за модерна търговия

49
"Кауфланд България" поема председателството на Сдружението за модерна търговия

„Кауфланд България“ (Kaufland) поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ) и в следващите две години главният изпълнителен директор на веригата Иван Чернев ще бъде председател на Управителния съвет на сдружението, съобщиха от организацията.

Сдружението за модерна търговия обединява едни от най-големите компании в търговията на дребно в страната и от създаването си работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика, изтъкват от организацията. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

„Приемаме председателството на Сдружението за модерна търговия с отговорност към постигнатото и с готовност да го надграждаме и развиваме. Пред нашия бранш в следващите няколко години предстоят множество предизвикателства – както по отношение на въвеждане на еврото, така и на различни законодателни промени, които, убеден съм, можем да преминем по най-добрия начин само с ясен, конструктивен диалог и поставяне на точни и конкретни цели. Ние ще продължим да сме двигател за иновации и позитивни промени, които да добавят стойност към всичко, което СМТ и неговите членове правят“, коментира Иван Чернев, гл. изпълнителен директор на „Кауфланд България“.

Иван Чернев оглавява компанията от 2018 г., напомнят от Сдружението. От встъпването му в длъжност до момента веригата премина през активна фаза на модернизация на своите обекти, откри нови хипермаркети, втора логистична база в с. Стряма и създаде първата си национална марка „Брей!“. Под негово ръководство компанията утвърждава своята водеща позиция в сектора за модерна търговия у нас. Иван Чернев има над 15 години опит в „Кауфланд“, през които е управлявал различни отдели в структурата й в няколко европейски държави. 

„Кауфланд България“ е с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес, компанията се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. 

„Вярвам, че лидерските умения на г-н Чернев и високата експертизата на екипа на „Кауфланд България“ ще се разгърнат още по-мащабно по време на техния мандат и ще надградят постиженията на СМТ, постигнати под досегашното успешно и ползотворно председателство на екипа на „Лидл България“ и г-жа Милена Драгийска. Изправени сме пред редица европейски и национални предизвикателства, които ще изискват гласът на ритейл сектора да бъде чут и припознат в ролята му на важен и предвидим партньор в решаването на важните за обществото теми. Ще продължим да бъдем защитник и двигател на свободната конкуренция и защитата на правата на потребителите и доброто име на българския бизнес“, заяви Николай Вълканов, изпълнителен директор на СМТ, цитиран в прессъобщението.

предишна статияЮлия Навалная е сред най-влиятелните личности на списание „Тайм“ за 2024 г.
следваща статияДоходите на българинът нараснал с 20% през миналата година