Начало Водещи Честит първи сняг!

Честит първи сняг!

331
Сняг, курорт
Снимка: БТА

Първи сняг за този сезон наваля в зимния курортен комплекс (к.к) „Боровец“. Снежна покривка има както в курорта, така и по дърветата около пътя Самоков – Боровец.

„Нямаме търпение за новия зимен ски сезон“ сподели Мария Шейнова, маркетинг мениджър „Бороспорт“ за БТА.

„Основният ни приоритет в подготовката, както винаги, са пистите. Освен, че се радваме на днешния снеговалеж, за предстоящия сезон разширихме и системата за технически сняг, като в ски център „Ситняково“ се добавиха голям брой нови стационарни и подвижни оръдия“, посочи Шейнова.

Тя добави, че докато текат финалните подготовки за зимата, във връзка със студентския празник, на 9-ти и 10-ти декември, кабинковият лифт ще работи за гостите на курорта, които искат да се разходят в планината.

По думите на Шейнова „Боровец“ е готов за един снежен, активен и безопасен ски сезон 2024.

В официалната си фейсбук страница от к.к „Мальовица“ също посочиха, че е завалял първи сняг за този сезон.

Сняг валя тази нощ на прохода „Петрохан“, но снежна покривка на пътя не се е задържала. Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция. Да не предприемат резки маневри. Областното пътно управление в Монтана има готовност да предприеме необходимите действия за обработка на настилките във високопланинската част на региона и прохода „Петрохан“.

Тази нощ сняг наваля и в Пампорово. В Смолянска област през цялата нощ продължиха валежи от дъжд. По данни на Областното пътно управление около 3-4 часа тази сутрин валежите са преминали в мокър сняг на проходите „Рожен“, „Пампорово“, „Превала“ и на връх Перелик. Въпреки това пътната обстановка е спокойна, но шофьорите трябва да бъдат внимателни.

Условията за туризъм са лоши, предупредиха по-рано от Планинската спасителна служба.

Още новини от деня – четете тук