Начало Водещи БСП волно или неволно тласка Терзиев към „сглобка“ и в София

БСП волно или неволно тласка Терзиев към „сглобка“ и в София

366
БСП

Пренапишете този текст, като използвате собствените си думи и се опитай да запазиш дължината на текста и запази HTML таговете

Днес след разговори с кмета на София Васил Терзиев от БСП обявиха, че техните общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет. Това е поредното противоречие на партията столетник.

Ако БСП наистина бяха против модела Борисов, както лидерката има Корнелия Нинова обича да се кълне от сутрин до вечер, те щяха да прозрят по-голямата картина и срещу прокарването на определени политики, да подкрепят кандидатурата на Бонев в София.

Лекомисленият им от политическа гледна точка отказ директно тласка Терзиев в прегръдките на Борисов и ГЕРБ, от които той така самотвержено искаше да избяга.

За тази ситуация основен виновник са избирателите, които обрекоха Промяната на неубедително управление. Но не по-малко вина ще носи и БСП, защото отказа безотговорно подкрепа на Терзиев, като по този начин всички приказки на Нинова против Борисов се обезсмислиха и се оказаха само безсмислен медиен шум.

След отказа на БСП единственото аритметически възможно решение за мнозинство в Общинския съвет в София, освен нови избори, е съюз с ГЕРБ. Това означава да няма реформа или тя да бъде само козметична, понеже ГЕРБ ще имат, както и в управлението на правителството, решаваща роля, макар и по-малка отколкото на централно ниво. А промените не са в интерес на партията. Но волята на избирателя и на 500 000 невалидни бюлетини беше именно такава – да няма промяна. С днешното си решение БСП не само защитиха модела Борисов, но и станаха част от него.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияЧестит първи сняг!
следваща статияСняг и силен вятър в неделя