Начало Водещи След срещата на Терзиев с БСП: Съгласие по някои политики, но без...

След срещата на Терзиев с БСП: Съгласие по някои политики, но без подкрепа Борис Бонев да бъде председател на СОС

135
Васил Терзиев
Снимка: БТА

На предстоящата сесия на нашия общински съвет няма да подкрепим Борис Бонев за председател, обяви Георги Свиленски от „БСП за България“ след разговори с кмета на София Васил Терзиев.

Срещата е била по покана на кмета на София и се провежда след изпращане на покани до председателите на политическите сили в Столичния общински съвет. Корнелия Нинова е заета и затова решихме да бъдем представени от заместник-председателя на партията и от мен в моята роля, обясни Свиленски.

След разговорите, кметът на София заяви, че разговорът е бил конструктивен и е представлявал възможност да обсъдим политиките и приоритетите си. Терзиев се надява, че и другите групи ще се присъединят към такива срещи, за да можем да намерим общите си точки и политики за подкрепа, независимо от партийната принадлежност.

Относно пресечните точки с БСП, Терзиев посочи съгласие по въпроси като детски градини, чист въздух, презастрояване и реформи в здравеопазването. Освен това, децентрализацията е един от приоритетите за кмета на София.

В заключение, Терзиев заяви, че ще търси разговори и с други политически групи, за да намерим общата ни почва и да подкрепим политики, които са в интерес на столицата.

Още новини от деня – четете тук