Начало Водещи Храни – ускорители на метаболизма

Храни – ускорители на метаболизма

568
Сподели

Често използваме термина „метаболизъм“, за да опишем скоростта, с която тялото изгаря калории. Това означава скоростта, с която тялото преобразува храната в енергия, т.е. калории, и след това използва енергията, за да изпълнява основни и вторични ежедневни функции.

Тялото никога не „спи“, независимо дали се движите или си почивате, защото то се нуждае от енергия, дори когато спите. Така че, не трябва да пропускате хранене. Колкото по-дълги са интервалите между храненията, толкова по-бавен е метаболизмът, според „Локално“.

Кои храни ускоряват метаболизма?

Важно е да избягвате преработените храни, особено пържени, пълни с нездравословни мазнини, както и сладкиши. Не трябва да се избягват въглехидрати, особено тези с нисък гликемичен индекс, като ябълки и нахут.

1. Яйца

Те съдържат незаменими аминокиселини, които ги правят идеалният протеин. Богата на протеини закуска, като яйца, повишава ситостта и ускорява метаболизма с 10 процента.

2. Зелен чай

Доказано е, че зеленият чай помага при отслабване, като ускорява метаболизма, инхибира усвояването на мазнини и помага за регулиране на глюкозата. Това не е заради кофеина, който съдържа, а заради високата концентрация на естествени антиоксиданти.

3. Авокадо

Този кремообразен плод с неутрален вкус стана доста популярен. Авокадото е богато на фибри и мононенаситени мазнини, които са здравословни за сърцето. Допълнителна полза е, че съдържащите се в авокадото мастни киселини активират метаболизма.

4. Ядки

Орехите са страхотни, ако искате да се отървете от мазнините по корема. Няколко орехи или бадеми ще ви наситят и ще ви заредят с енергия едновременно. Можете да ги комбинирате с кисело мляко и да добавите малко канела.

5. Краставица

Краставиците са феноменални за изгарянето на мазнини. Семената им не само съдържат стимулиращи свойства, които могат да ускорят метаболизма, но също така съдържат сяра и силициев диоксид. И двете вещества могат да помогнат в процеса на изгаряне на естествените мазнини в организма.

Коментари