Начало Водещи Румъния ще се кандидатира за домакин на Евроволей 2021

Румъния ще се кандидатира за домакин на Евроволей 2021

1005
Сподели
волейбол

След България и Румъния официално обяви желанието си да се кандидатира за една от страните, които ще бъдат домакини на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021-ва година.

Това стана ясно след официалното посещение на президентата на Европейската конфедерация Александър Боричич в северната ни съседка. Там той се срещна с министъра на младежта и спорта Мариуш Александру Дунка, както и с президента на румънския олимпийски и спортен комитет Миахай Ковалиу. Разговорът между тримата беше фокусиран върху възможността Румъния да бъде един от домакините на Евроволей след малко повече от три години. Всички те се обединиха около мнението, че евентуално домакинство на шампионата, ще повлияе положително върху популярността на спорта в страната и неговото развитие.

„Готови сме да работим с румънската волейболна федерация, за да развием спорта в страната и да привлечем повече деца към спорта с различни училищни проекти“, заяви президентът на CEV Александър Боричич. „Поласкани сме от честта, която ни оказва г-н Боричич със своето посещение тук, за да ни помогне да развием волейбола в Румъния и да подкрепи нашата кандидатура за организиране на една от групите за Евроволей 2021. Това ще бъде огромна реклама за нашия волейбол както в Румъния, така и в цяла Европа“, сподели президентът на румънската федерация по волейбол Георге Висан.

Още в края на 2017 година, България изрази своето желание да бъде една от страните-домакини на Еврволей 2021, като дори получи уверение от президента на Европейската конфедерация Александър Боричич, че кандидатурата ни стои много сериозно

Коментари