Начало Любопитно Първият в света пясъчен хостел отваря врати (СНИМКИ)

Първият в света пясъчен хостел отваря врати (СНИМКИ)

1244
плажен хостел

Това, с което е известен австралийският Златен бряг, са красивите плажове и сърфистите от световна класа. От скоро тази част на източното крайбрежие на Австралия има още нещо, с което ще привлече туристи – първият по рода си хостел, построен от пясък, пише Profit. В рамките на три дни, от 19 до 21 септември, пътуващите, които искат да изживеят незабравимо приключение, могат да резервират стая в Sand Hostel.

Създадена като съвместен проект на Hostelworld и Gold Coast Tourism, сградата е проектирана от Джон Даудинг и е построена от известния пясъчен скулптор Денис Масмуд. Известен като Sandman (Пясъчен човек), Масуд печели известност, след като става победител в световното първенство по пясъчни скулптури през 2003 г. в Дания. Впоследствие му е възложено да построи пясъчните скулптури в единствения осемзвезден хотел в света – Emirates Palace в Абу Даби.

Разположен на плажа Kurrawa, Sand Hostel може да настани осем госта в обща стая с осем легла или в луксозен частен апартамент. Структурата, която отнема 21 дни, за да бъде завършена, поема около 25 000 кг пясък. Таваните обаче са направени от греди и бамбукови панели, за да се осигури стабилност.

За тези гости, които нямат нищо против да спят в стая, построена от пясък, но предпочитат да не прекарват цял ден в нея, Sand Hostel предлага списък с дейности за трите дни, в които е отворен. Плажна йога, уроци по сърф и коктейли са само някои от събитията, на които гостите могат да присъстват.

Идеята за Sand Hostel се ражда от обикновен Facebook пост: Hostelworld задава въпрос какъв е мечтаният хостел. Огромна маса хора гласуват за пясъчен хотел. Сега въпросът, който трябва да бъде зададен, е какво следва?

предишна статияКак да станете успешен фрийлансър – пет много важни съвета
следваща статияИзненадващи факти за САЩ, които със сигурност не знаете