Начало Любопитно Изненадващи факти за САЩ, които със сигурност не знаете

Изненадващи факти за САЩ, които със сигурност не знаете

1613
САЩ

Съединените американски щати са Страната на неограничените възможности, мечта за много хора и символ на свободата за други.

Въпреки че е сравнително млада държава (спрямо повечето в Европа), Америка ни изненадва с нови и нови неща, пише Profit. Ето няколко факта, за съществуването на които може би не подозирате.

Аляска е щатът с най-висок процент на хората, които ходят на работа.

Според редица проучвания и запитвания, около двадесет и седем процента от американците вярват, че човек не е стъпвал на Луната.

Официалните имена на цветовете на американското знаме са OldGlory Red, White и OldGloryBlue.

Въпреки че мечката гризли е официален символ на щата Калифорния, такава не е виждана там от 1923 г. насам.

Зърнените закуски са възникнали в БитълКрийк, Мичиган. Въпреки че много от полята с насаждения вече ги няма, градът все още е известен като CerealCity.

Седемте лъча на короната на Статуята на свободата представляват седемте континента. Всяки от тях е с дължина до 9 фута и тежи до 150 килограма.

В Монтана има три пъти повече крави, отколкото хора.

Смята се, че черновата на Декларацията за независимост е написана върху конопената хартия, която е основен хартиен материал в Европа по онова време. Оригиналът обаче е на пергамент, който е направен от животинска кожа.

Американската банкнота от един долар съдържа няколко скрити изображения, включително паяк в горния десен ъгъл.

Джон Адамс и Томас Джеферсън умират на 4 юли 1826 г. – 50 години от деня на подписването на Декларацията за независимост.

Въпреки че английският е най-често говорим език в Съединените щати, не съществува официален национален език.

В допълнение към континенталната си част, Луизиана има 2482 острова, които покриват близо 1.3 милиона акра.

Около 35 милиона американци споделят ДНК с най-малко един от 102-те поклонници, пристигнали на борда на Майфлауър през 1620 г.

Американската магистрала 550 в Колорадо стана известна като „магистрала за милион долар“, тъй като нейното пътно платно е покрито с нискокачествена златна руда.

Счупените окови лежат в краката на Статуята на свободата, което означава свобода от потисничество и тирания.

Щатът Аляска е 429 пъти по-голям от Роуд Айлънд, но Роуд Айлънд има значително по-голяма популация. Населението на Аляска е около 740 000 души, а Роуд Айлънд е с над 1 милион.

Въпреки че Охайо е регистриран като 17-ия щат в САЩ, той е технически 47-и, защото Конгресът забравя да гласува резолюция, която да го приеме в Съюза до 1953 г.

В Калифорния се регистрират около 500 000 сеизмични движения всяка година.

Змийската алея – най-кривата улица в света, можете да видите в Бърлингтън, Айова.

Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Джеймс Мадисън, Джеймс Монро, Уилям Хенри Харисън, Джон Тайлър, Закари Тейлър и Удроу Уилсън са родени във Вирджиния, което го прави родно място на повече президенти от всеки друг щат.

Най-високият увеселителен парк в света скоро ще отвори в Орландо, Флорида – през 2020 г. тук ще се намира най-високата и най-стръмна пързалка на планетата.

предишна статияПървият в света пясъчен хостел отваря врати (СНИМКИ)
следваща статияНевинните грешки, които отблъскват жените