Начало Свят Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси

Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси

1055
Сподели

Американецът Кенет Бакмън вероятно дълго ще помни последното излизане с приятели в Моргантаун, Западна Вирджиния. След дългата пиянска вечер той повикал кола от Uber, за да го закара в хотела, с последни сили успял да си каже адреса и после заспал мъртвешки, пише Automedia. Събудил се няколко часа по-късно, на около 300 километра от Моргантаун и със сметка на брояча, надхвърляща хиляда долара.

Почерпен си обърка адреса, плати 1600 долара за такси
Потърпевшият Кенет Бакмън

Оказало се, че пияният Бакмън е дал домашния си адрес в Глостър, щата Ню Джърси. Все пак махмурлията преценил, че няма да е разумно да слезе по средата на пътя, и предпочел да се прибере у дома.

В края на 530-километровото пътешествие сметката била 1635 долара – отчасти заради разстоянието, и отчасти защото Кенет си повикал не обикновена Uber X кола, а лимузина от Uber XL. Бакмън отначало опитал да обжалва, но после оттеглил иска си.

Това далеч не е най-голямата сметка, плащана за Uber. Наскоро жителят на Торонто Хишам Салама бе таксуван 18 518 канадски долара и 50 цента за пътуване, продължило едва 20 минути. По-късно обаче от Uber признаха, че е станала грешка, и възстановиха парите в кредитната карта на Салама.

Коментари