Начало Пари Невероятният живот на Опра Уинфри. За какво харчи 3-те си милиарда водещата?

Невероятният живот на Опра Уинфри. За какво харчи 3-те си милиарда водещата?

2468
Опра Уинфри притежава състояние от 2.9 млрд. долара, сочат данни на сп. Forbes. Но какво прави тя с всички тези пари? От Business Insider разгледаха покупките и навиците на Уинфри в последните години, а те, освен луксозни покупки, инвестиции и ваканции, включват и множество благотворителни каузи. Опра Уинфри е водеща, актриса, медиен магнат и филантроп, пише Profit. Основно тя харчи парите си в няколко направления – покупки на имоти по цял свят и инвестиции в различни бизнеси.
През 1991 г. тя си купува самолет за 42 млн. долара, след скандал на летището. Само в последните години тя е похарчила над 100 млн. долара за покупката на имоти. През 2001 г. купи имение в Монтесито, Калифорния, за 52 млн. долара. Притежава и 652 дка земя в Мауи, където съседен имот бе продаден през 2016 г. за 32 млн. долара. През 2014 г. Опра купува къща в Колорадо за 14 млн. долара. Две години по-късно тя харчи 29 млн. долара за имение с конюшни в Монтесито. То е разположено на 92 дка. Последната ѝ покупка е само преди няколко месеца, като това са 124 дка на остров Оркас във Вашингтон. Тя ѝ струваше 8.3 млн. долара.
Опра Уинфри определено обича да пътува. През 2006 г., заедно с най-добрата си приятелка Гейл Кинг, предприеха 11-дневно пътуване от Санта Барбара до Ню Йорк. През 2011 г. те бяха забелязани в парка Йосемити. През 2014 г. Уинфри пусна снимка в Instagram от Умбрия, където се научи как се берат трюфели.
Не липсват и забавленията. През 2015 г. Уинфри и Кинг посетиха клубовете в Ибиса. А през 2009 г. тя заведе всичките си служители на 10-дневен круиз, които струваше 9.2 млн. долара. По-късно и на остров Мауи.
Уинфри бе сред съоснователите на Oxygen Media, която през 2007 г. бе продадена на NBC за 925 млн. долара. През 2015 г. тя купува 10% от Weight Watchers за 43 млн. долара, а днес вложението ѝ се оценява на 400 млн. долара. През март тази година тя продава част от дела си, като печели 110 млн. долара. Компанията изготвя програми за следене на теглото, а интересът към нея нарасна многократно след инвестицията на Опра.
Интересите ѝ напоследък са насочени към здравеопазването и подобряване на начина на живот на хората. Ето защо тя инвестира неназована сума в дял от веригата ресторанти за здравословно хранене True Food Kitchen.
През годините Опра Уинфри е дарила милиони долари за различни благотворителни каузи. Преди повече от 10 г. тя дарява на хиляди хора от публиката на нейното шоу по 1000 долара, с които те могат да помогнат на любимата си благотворителна организация. През 2007 г. тя открива лидерска академия за момичета в Южна Африка. В последните 10 г. издръжката й е струва около 140 млн. долара, информира самата тя преди година. Получаваш от света това, което му даваш, обича да казва Уинфри.