Сподели
Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова

Лидери на политическа партия „Възраждане“, както и социалисти, ветерани, преддставители на наши обществени организации, на православната църква, учени и културни дейци присъсваха днес на тържествен прием в руското посолство в София по повод на Деня на Русия.

„Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна – било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог“, заяви на приема руският посланик Елеонора Митрофанова, цитирана от БТА.

По думите й редица страни, които са поели функцията на „жандарми на планетата“ и активно противодействат на Русия, нямало да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. „Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък“, подчерта Митрофанова.

Коментари