Лена Бориславова
Лена Бориславова

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ разкритикува действията на държавния глава с публикация във Фейсбук. Повод за това стана безпрецедентното масово напускане на областни управители.

Това е пореден удар по редовното правителство след освобождаването от длъжност на всички служебни зам.-министри в деня на избирането на кабинета „Денков“. Лена Бориславова припомня, че областните управители са назначени от служебното правителство на президента Румен Радев. Ето цялата й публикация, озаглавена „Радеви уроци по държавническо поведение“

Как да спънеш редовното правителство в 3 стъпки:

1. Правиш всичко възможно да не се състави – организираш записи, пускаш стихове, държиш речи как на държавата не й трябва редовен кабинет; непременно си против смяна на сменените от теб ръководства на службите.

2. Освобождаваш незабавно всички зам.-министри (да не би случайно да успеят да предадат работата на редовно и демократично избраните министри);

3. Инструктираш всички назначени от теб областни управители из цялата страна да подадат оставка. Преди да има избрани заместници.

Ей така … да им е гадно на редовния кабинет“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

предишна статияСлед елиминирането на Гешев – на ход е президентът (ОБЗОР)
следваща статияСлед зам.-министрите и областните управители хвърлиха оставки