пиян под душа

Офицер от американския флот, разположен в Япония, е бил арестуван, след като е намерен гол в къщата на японска двойка. След нощ, прекарана в консумация на алкохол, той се е вмъкнал в жилището и очевидно се е почувствал като у дома си.

Собственикът на жилището сподели за местения вестник „Канагава Шимбун“, че заварил Уилямс да си взема душ, видимо в нетрезво състояние.

Мъжът предупредил съпругата си, която се обадила в полицията и Уилямс е бил задържан. Повдигнати са му обвинения за влизане с взлом.

Инцидентът станал в град Ебина, в близост до военноморската база Йокосука.

Военноморските сили на САЩ обявиха, че наблюдават случая и сътрудничат с местната полиция по отношение на предполагаемото „незаконно влизане в жилище“, заяви говорителят на военноморската въздушна база Ацуги.

Големият брой случаи на шофиране в нетрезво състояние, както и два случая на изнасилване и убийство, накараха американския флот да забрани консумацията на алкохол на всичките 18 600 моряци във военноморска база в Окинава.

Също така, бе ограничена и свободата на войниците извън базата през 2016 г.

Инцидентите разгневиха местните жители. Те излязоха на протест, като поискаха да бъде сложен край на американското присъствие в Окинава.

Година по-късно на всички войници от американската армия, намиращи се в Окинава, отново бе поставена забрана за напускане на базата, след като пиян морски пехотинец удари камиона си в друго превозно средство, преминавайки на червено. Шофьорът на другото превозно средство, 61 годишен японец, загина.