Начало Здраве Каква трябва да е Лунната диета през април?

Каква трябва да е Лунната диета през април?

308
Сподели

Заредени с пролетно настроение за промяна, отново поглеждаме към лунния календар. Лунната диета е чудесен начин да се разтоварим от празничното похапване. Какво е характерно за нея? Обикновено всеки месец се следват 4 основни фази на Луната.

При пълнолуние се смята, че се задържат излишни течности в клетъчното и междуклетъчно пространство, а в природата се наблюдават приливи и отливи, пише Zdrave.to.

На намаляваща Луна можем много по-лесно и бързо да елиминираме от организма си излишните течности и токсини от тялото.

Нарастваща Луна е етапът, когато тялото е в състояние напълно да абсорбира всички полезни вещества от хранителните продукти, реагира добре на физическата активност. Подобряват се метаболитните процеси, подобрява се цялостният тонус.

Новолуние – фаза, в която можем да подновим тялото си, да възстановим силите си, да поставим ново начало на едно по-здравословно хранене.

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси във всяка от фазите на лунната диета, се постига хармония между природните феномени и поведението на човешкото хранене, което води до естествена загуба на тегло, очистване на тялото.

На пълнолуние е важно да се консумират храни с минимално количество калории. Ако не може да издържите тази фаза само на сокове, чай и вода, прибавете към тях натурално кисело мляко.

По време на новолуние може да си позволите консумацията на здравословни протеини, но в ограничени количества – месо, морски дарове, извара, яйца, обезсолено сирене, като приемът на вода, фрешове и чай се запазва.

Може да добавите към менюто си малка плодова или зеленчукова салата. Важно правило за всички фази на лунната диета е да не се консумират захар, сол, сладкиши, алкохол, оцет. Физическата активност е препоръчителна.

По време на нарастващата Луна обикновено апетитът ни е повишен. Ето защо през тази фаза хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, пийте фрешове, вода, чай. Следвайте умерена физическа активност.

На намаляваща Луна (последна четвърт) се придържайте към прием на течности.

Запишете си и фазите на Луната за април 2018:

8.04.2018 г. – 10:01 часа – последна четвърт
16.04.2018 г. – 04:53 часа – новолуние
23.04.2018 г. – 00:50 часа – първа четвърт
30.04.2018 г. – 03:24 часа – пълнолуние

Коментари