Начало Любопитно В Испания пуснаха за продажба летяща кола (СНИМКИ)

В Испания пуснаха за продажба летяща кола (СНИМКИ)

1484
Женева

В Испания вече се продават първите летящи коли на компанията PAL-V, които през март 2018 г. бяха представени на автомобилното изложение в Женева, пише Automedia.

Моделът PAL-V Liberty, който е смес от автомобил и жироплан (автожир), бе изложен в автосалона Marbella Supergarage в град Марбея, известен с продажбата на ексклузивни автомобили. Сред прочутите сделки на салона са продажбата на Ferrari LaFerrari на стойност 3,7 милиона евро и Bugatti Veyron за окоро 2 милиона.

Сега там за предварителна поръчка е на разположение и летящата кола от серията Pionner Edition. Той ще може да бъде доставен от производителя в началото на 2019 година. Първата серия включва само 90 автомобила на стойност 500 000 евро всеки. По-късно PAL-V планира да пусне по-достъпната версия – Sport Edition, на цена от само 299 хиляди евро, съобщава в. La Vanguardia.

В Испания пуснаха за продажба летяща кола

Летящият автомобил побира двама души. Той е оборудван с три двигателя: един за движение на земята и два за полетите. Във въздуха колата може да работи в режим на автопилот. До момента на офицалните продажби автомобилът ще получи всички необходими европейски сертификати за експлоатация за сухопътно и за въздухоплавателно средство.

Превръщането от сухопъти в летящо превозно средство отнема около 10 минути. За да полети, машината се нуждае само от площадка, защото излита вертикално. Въпреки това, за да управлява това превозно средство, водачът трябва да има не само шофьорска книжка, но и свидетелство за пилот на хеликоптер.

В Испания пуснаха за продажба летяща кола

Максималната височина на полета PAL-V Liberty е 3500 м, скоростта във въздуха е 180 км/ч, а на земята – 100 км/ч. Обемът на резервоара е 100 л. Те са достатъчни за до 1300 км пробег на земята и изминаването на 500 км във въздуха.