Начало Водещи Защо трябва да прибираме таблата за хранене в самолета при кацане?

Защо трябва да прибираме таблата за хранене в самолета при кацане?

1095

Макар че невинаги изглежда така, всичко, което се случва в самолета, се прави с оглед на безопасността – дори и това да прибирате масичката за хранене преди излитане и кацане.

По същата причина пътниците се приканват да връщат седалките си в изправено положение и да прибират шорите на прозорците – върнатите в начално положение табли могат да ви спестят живота в случай на инцидент.

„Всъщност това е регламент на FAA (Federal Aviation Administration, Федерална авиационна администрация на САЩ, бел. ред.), според който всички масички трябва да бъдат в начално положение, преди самолетът да се придвижи по пистата“, каза Морган Джонстън, мениджър Корпоративни комуникации в JetBlue, за Travel & Leisure.

Този правилник – официално известен като Част 121 – е същият, който налага всички предмети на борда, които служат за облужване и удобство на пътниците, да бъдат обезопасени по местата си преди излитане и кацане.

„По принцип масичките трябва да си прибрани при излитане и кацане, така че те да не възпрепятстват евакуацията в случай на инцидент“, казва бившият стюард Кели Кинкейд пред T + L.

Излитането и кацането са най-критичните фази на полета. Според проучване от 2014 г., проведено от Boeing, повече от 60% от всички фатални злополуки възникват по време на тяхното изпълнение.

А и ако трябва да слезете от самолета бързо, със сигурност не искате да бъдете затруднявани от бариерата, която се явява пред вас таблата за хранене.

А тъй като пътниците често поставят върху масичките предмети, като мобилни телефони, лаптопи или храни и напитки, всички те могат да се превърнат в опасни снаряди при проблем на борда.

предишна статияСексуален тормоз: Над 250 момичета свидетелстваха срещу  бившия лекар на националния отбор по спортна гимнастика в САЩ
следваща статияНова любов ще срещне една от зодиите, какво да очакват другите?