Начало Водещи Да печелиш по 20 млн. долара годишно, но да караш кола за...

Да печелиш по 20 млн. долара годишно, но да караш кола за 5 000 долара

2127

Куотърбекът на отбора по американски футбол от НФЛ Вашингтон Редскинс Кърк Казънс е заработил 19.9 млн. долара за 2016г.

През настоящата 2017г. се очаква да получи 23.9 млн. долара. Бихте ли предположили обаче, че Казънс взима такава заплата, ако се съди по колата, с която се движи – очукан ван GMC Savana с пробег от над 160 000 км. Казънс и съпругата му купуват колата от неговата баба за 5 000 долара през 2014г.

„По-добре е да се купуват поскъпващи активи, отколко поевтиняващи,“ Никакви яхти, никакви спортни коли. Моментът, в който изкарате новата си кола от шоурума, нейната стойност пада с около 20%”, споделя Казънс в интервю за Wall Street Journal през 2016г.

Казънс не е единственият играч на Редскинс, който внимава как харчи парите си. В отбора има „група звезди, които са вманиачени по това да харчат колкото се може по-малко”.

На паркинга пред стадиона на Редскинс до мукробуса на Казънс може да се видят велосипед, няколко стари седана и очукана, стара „Мазда”.

„В края на краищата, не знаеш колко време ще играеш. Трябва да пестиш всеки долар, въпреки че имаш добра заплата. Никога не знаеш какво ще се случи, затова се опитвам да спестявам колкото се може повече пари”, споделя още  Казънс.

Some days you just really love your job…

A post shared by Kirk Cousins (@kirk.cousins) on

Някои от играчите дори имат съквартиранти, за да намаляват жилишните си разходи. Така например защитникът Раян Кериган, който подписа петгодишен договор на стойност 57.5 млн. долара през 2015г., споделя един апартамент с приятеля си от детинство Андрю Уокър.

 

предишна статияМястото на жените е в спалнята и кухнята? Били Джийн Кинг не мислеше така (ВИДЕО)
следваща статияСтига с Made in China – положението вече е Made in Internet