Начало Водещи Стига с Made in China – положението вече е Made in Internet

Стига с Made in China – положението вече е Made in Internet

1157

Изкуственият интелект ще промени пазара на труда, обяви основателят на китайския гигант Alibaba Джак Ма по време на Bloomberg Global Business Forum, проведен в Ню Йорк.

„През последните 200 години, производството създаваше работа. Но днес, поради изкуствения интелект, поради роботите, производството вече не е основен генератор за създаване на работни места.Когато говорим за производството, не трябва да говорим за „Made in China” (произведено в Китай), „Made in America“ (произведено в Америка). Ситуацията ще стане „Made in Internet” (произведено в интернет), отбелязва китайският милиардер”, казва Ма.

Неговото мнение е, че в близко бъдеще. секторът на услугите ще се превърне в индустрията, която ще създава най-много работни места.

Един от най-големите проблем пред обществото обаче, ще бъде липсата на адекватна образователна система, която да подготвя следващото поколение за масовото настъпване на автоматизацията.

„Начинът по който преподаваме ще доведе до това, че нашите деца ще загубят работата си през следващите 30 години“, казва Ма. По думите му, при задачи изискващи изчисления, машините винаги ще се представят по-добре от човека.

Ключът към това, работниците да останата релевантни в бъдещето е, да се акцентира върху въображението, смята Джак Ма.

 „Трябва да обучаваме децата си да бъдат много, много иновативни, много креативни. По този начин ще можем да създадем работа за децата си“, добавя той.

 

предишна статияДа печелиш по 20 млн. долара годишно, но да караш кола за 5 000 долара
следваща статияФестивал на балони с горещ въздух се провежда в Китай