Начало България В чвтвъртък ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг

В чвтвъртък ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг

668
Сподели
времето

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна. Ще бъде облачно на много места с превалявания от дъжд, а в Северна България и планинските райони от дъжд и сняг. По-значителни ще са валежите в Източна България, а почти без валеж, в следобедните часове и с разкъсвания на облачността, ще бъде времето над Югозападна. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 1° и 6°, в югозападните райони до 10-11°.

В планините ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен югоизточен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от юг-югозапад, но през деня постепенно ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – минус 2 – минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 6°-7°. Температурата на морската

Коментари