Начало Любопитно Колко пъти на ден трябва да се храним?

Колко пъти на ден трябва да се храним?

3278
храним

Според диетолога Мишел Адамс-Арент по-важно е не толкова да ограничим приема на храна, колкото да го преразпределим на отделни хранения през целия ден.

Както скорошни изследвания потвърдиха, не е нужно да се лишаваме от любимите си храни, като пица или сладолед, нито да се измъчваме с трудни за спазване режими. Въпросът е постепенно да регулираме навиците си на хранене, за да получим трайни резултати.

Всеки път, когато се храним, получаваме определено количество енергия. Ако тя не се изразходва навреме, се превръща в мазнини, които се натрупват в тялото. Но ако ядем малки порции, които не ни засищат задълго, тогава организмът ни няма да натрупва мазнини от тези хранения.

Резултатът е, че можем да ядем, каквото си искаме (разбира се, в рамките на разумното) и въпреки това да не пълнеем.

Колкото и да е странно, 6 хранения на ден са по-добри за регулиране на теглото, отколкото три. – обяснява Адамс-Арент.

Когато ядем на малки порции, абсорбираме много повече полезни вещества от храната и оргънизмът ни е по-склонен да се освободи от излишното тегло. Разбира се, качеството на диетата е важна – няма да отслабнете, ако ядете по шест хамбургера на ден. Плодовете и зеленчуците са задължителен елемент.

За да получите обща представа колко калории трябва да приемате на ден, умножете сегашното си тегло по 25, ако сте жена и по 28, ако сте мъж, и имайте предвид, че това е минимумът калории, които организмът ви използва, когато не прави нищо друго, освен да се поддържа в изправност – това е броят калории, които изгаряте на ден, ако изобщо не се движите.

„В тази теория няма нищо ново“ – казва Мишел. Повечето хора просто не разбират как могат да ядат каквото си искат и въпреки това да имат тялото, за което мечтаят. Ето защо ограничават приема си на храна и дори гладуват. Разбира се, понякога трябва да се преборите с изкушението да изядете още една сладка, но със сигурност няма да се наложи да гладувате.

предишна статияРапър отива в затвора заради възхвала на тероризма
следваща статияВ чвтвъртък ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг