време, вятър, ветрове

През следващото денонощие ще духа умерен, в Източна България и северно от планините – силен и поривист юг-югозападен вятър, който ще се прояви като фьон. Облачността над страната ще е предимно значителна, но само на места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Топло време с минимални температури: 8°-13° и максимални между 19° и 24°. В София минимална температура около 8°, максимална – около 20°. Със създалата се синоптична обстановка в челото на средиземноморски циклон, който ще преминава през северозападните райони от Балканския полуостров, от югозапад над страната ще продължи да се пренася прах от Сахара.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места, главно в наветрените склонове ще превали краткотраен дъжд, а по най-високите върхове – сняг. Ще духа бурен, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-21°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.