Начало Водещи Джанет Джаксън и 5 групи влизат в „Залата на славата“ на рокендрола

Джанет Джаксън и 5 групи влизат в „Залата на славата“ на рокендрола

1676
Janet Jackson
Джанет Джаксън

Американските певци Джанет Джаксън и Стиви Никс ще бъдат включени в „Залата на славата“ на рокендрола, съобщи сайтът на организацията.

Освен тях с тази чест ще бъдат удостоени още пет британски групи: „Дъ Кюр“, „Деф Леппард“, „Рейдиохед“, „Дъ Зомбис“ и „Рокси Мюзик“. Тържествената церемония е планирана за 29 март. Очаква се тя да се проведе в спортния комплекс „Барклис“ в Ню Йорк.

Тази година 15 групи и изпълнители претендираха за включване в Залата на славата. Сред тях са германската група Крафтверк, американските групи Rage Against The Machine, Rufus, Devo и MC5. Сред кандидатите бяха и американските изпълнители Джон Прайн и Тод Рандгрен.

За включването в Залата на славата на рокендрола, която се намира в град Кливланд, щата Охайо, могат да претендират само музиканти с 25-годишна кариера. С тази чест вече са удостоени такива групи и изпълнители като „Бийтълс“, Боб Дилън, Елвис Пресли, „Ролинг Стоунс“, Би Би Кинг, Чък Бери, Рей Чарлс, Арета Франклин.

Решението кой е достоен да влезе в тази култова общност е предадено на слушателите, които гласуват за музикантите на официалния уебсайт на организацията. Освен тях, около 1000 специалисти в областта на музиката, включително други изпълнители, критици, професионалисти в областта на шоубизнеса и историци участват в определянето на победителите.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статия„Пари мач“: Последната велика легенда на Холивуд опразнува 102-ия си рожден ден в Бевърли Хилс