Начало Водещи „Пари мач“: Последната велика легенда на Холивуд опразнува 102-ия си рожден ден...

„Пари мач“: Последната велика легенда на Холивуд опразнува 102-ия си рожден ден в Бевърли Хилс

1878
Кърк Дъглас
Кърк Дъглас на 102-ия си рожден ден

„Ако татко е тук днес, това е благодарение на теб, Ан, благодарение на всичките добри неща от 65 години, които ти правиш за него… Никога няма да мога да ти благодаря достатъчно. Що се отнася до теб, татко, роденият по време на Първата световна война, когато президентът Удроу Уилсън току-що беше избран за втори мандат, ти си едно от най-необикновените поколения американци. Много съм горд с теб, не само за всичко, което си извършил, но и за начина, по който живееш третото действие на твоя живот, за твоя духовен подход и за всичко, което никога не си спрял да правиш за другите. Искам още веднъж да ти благодаря, татко, благодаря ти с цялото си сърце, благодаря ти от името на всичките твои синове.“

Силно развълнуван от речта на сина си Майкъл, Кърк Дъглас, заобиколен от другите си синове Питър и Джоел, не спираше да се усмихва. Около четиридесет души, верни приятели на клана Дъглас, след като дълго аплодираха речта, на свой ред отидоха да прегърнат звездата. Сред тях бе продуцентът Джефри Кацънбърг, един от големите филантропи на града, Рон Майер, президент на „Universal“, Анджи Дикинсън и Нийл Маккуин, първата съпруга на Стив Маккуин.

Майката на Стивън Спилбърг беше най-добрият приятел на Кърк Дъглас.

Стивън Спилбърг бе един от първите пристигнал и присъства на всички семейни събирания, когато той не снима. Известен както винаги, Стивън Спилбърг, чиято майка Лея, вече починала, се е похвалила, че е най-добрият приятел на Кърк от 77 години, сподели, че приятелството му с Кърк датира от повече от 40 години.

„За първи път се срещнахме през 1978 г. по време на поредицата“ Furie „на Брайън де Палма, в която играе първата ми жена Ейми Ървинг. Ние веднага се харесахме и от тогава не сме се разделяли“.

Кърк Дъглас
Кърк Дъглас

С телефона си в ръка, режисьорът след това пита Ан Дъглас, дали ако може да направи снимка, и смеейки се обясни къде е най-добрата светлина.

Красивата Ан, гръбнакът на целия клан … Майкъл, Камерън Дъглас, син на Майкъл, придружен от своята прекрасна спътничка бразилката Вивиан Тибес. Докато Майкъл играе господар на къщата, в трапезарията, където е бюфетът, гостите се потапят като сред произведения на изкуството, сред тортите, направени с образа на актьора. Времето навън е слънчево, а следобед в дома на Бевърли Хилс, украсен със стотици розови божури, където дефилираха най-големите звезди, атмосферата е мека и носталгична.

И остава настроението, че 102 години не са нищо, дори и за последната велика легенда на Холивуд!

 

предишна статияДжанет Джаксън и 5 групи влизат в „Залата на славата“ на рокендрола
следваща статияАмериканец си заби пирон в главата и оцеля