Григор

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава срахотното си представяне в Лондон. 26-годишният хасковлия постигна успех и в третия си мач от финалния турнир на ATP. Той го направи по категоричен начин – с 6:1, 6:1 срещу Пабло Кареньо-Буста. Мачът срещу световния №10, който замени контузения Рафаел Надал след първия му мач в британската столица, продължи точно 60 минути.

Гришо се бе класирал за полуфиналите още преди в сряда, но това не му попречи тази вечер да гони победата, която освен самочувствие и доказателство за класата му, му донесе и 200 точки за световната ранглиста плюс 191 000 долара от наградния фонд.

Българинът за пореден път бе перфектен във всяко едно отношение и още от първия момент не остави никакви съмнения в успеха. Той започна безапелационно с гейм на нула в своя полза, а веднага след това проби подаването на съперника, като дори не му даде точка. Кареньо-Буста все пак взе първа точка при 40:0 за Димитров в третия гейм, спечелен отново от българина.

След нов и при това затвърден пробив резултатът стана 5:0. Едва тогава испанецът успя да спечели един гейм при свое подаване. Гришо продължи да играе с лекота и затвори първата част при 6:1. Вторият сет стартира с третия в срещата пробив на сметката на Димитров, след което Кареньо-Буста взе медицински таймаут заради проблем с дясното коляно.

Гришо затвърди пробива и направи нов такъв след два пропуснати шанса и реализиран трети за 3:0. И петото спечелено подаване на съперника бе затвърдено от българина за 4:0. Кареньо-Буста взе пак успя да прекъсне серията от пет поредни гейма за Григор и намали резултата на 1:4, но Гришо отново спечели подаването си за 5:1 и бе само на гейм от успеха в мача. Той дойде след шестия пробив на Димитров за 6:1 в този сет.

Днес от 22 ч. нашето момче излиза срещу Джак Сок в полуфинална среща. Преди това от 16 ч. е другият мач за определяне на финалист – между Роджър Федерер и Давид Гофен.

При успех над Сок, българинът ще завърши годината на трето място в световната ранглиста.

 

 

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияТОП 10 на най-опасните неща за домашния ви любимец
следваща статияНАТО върви към много неприятен разрив