Начало Пари Toyota оглави класацията за най-скъпа марка коли в света

Toyota оглави класацията за най-скъпа марка коли в света

2773

Британската консултантска агенция Interbrand публикува ежегодната си класация за 100-те най-скъпи брандове в света. През тази година в списъка попаднаха 15 автомобилни марки, като първото място отново е за Toyota.

Японският производител е оценен на 50,3 млрд. щатски долара, като заема 7-ата позиция в общия рейтинг. След него се нарежда компанията Mercedes-Benz, която е на 9-о място с 47,8 млрд. долара. На трето място сред автомобилните марки се намира BMW – 13-и в общото класиране с цена 41,5 млрд., пише Automedia.bg.

На 9-а позиция при автомобилните брандове се нарежда Volkswagen с цена 11,5 млрд. долара. Германският концерн все още страда от последствията от скандала „дизелгейт“ и е загубил една позиция, като пропуска пред себе си Nissan.

За втора поредна година в Топ 100 на най-скъпите марки в света попада Tesla Motors. Американският производител на електромобили е оценен на 4 млрд. долара и заема 98-ото място в общото класиране.

Що се касае до най-скъпите брандове изобщо, то отново лидер е Apple със стойност 184,1 млрд. На второ място е Google – 141,7 млрд., а на трето Microsoft – 80 млрд.

предишна статияВулканът Агунг на остров Бали ще изригне до няколко часа
следваща статияОткриха още една причина, заради която бъркаме ляво и дясно