Снимка: fedgeno.com

Японският гигант Sony представи на изложението CES 2020 в Лас-Вегас прототип на четириместен седан електромобил със задвижване и на четирите колела.

„Той отразява нашия принос за бъдещето на мобилността и съдържа много технологии“, каза по време на презентацията ръководителят на компанията Кенихиро Йошида.

Сензационното представяне на новия автомобил отне на главата на Sony 2 минути 10 секунди, отчете във вторник немското издание „Ди Велт“. Според журналисти никой не е очаквал подобен ход от Sony, въпреки факта, че концернът доставя някои от своите технологии за производство на електрически превозни средства от дълго време.

Концептуалният автомобил, наречен Vision-S, ускорява до 100 километра в час за 4,8 секунди. Максималната скорост е 240 километра в час.

33 сензора са интегрирани в автомобила, които следят какво се случва около и вътре в колата. Информацията се оформя в обща картина за положението. Sony нарича това „сензорна технология за синтез“. Софтуерът използва разработката на изкуствен интелект и други постижения на ноу-хау на Sony, които компанията обещава постоянно да актуализира и развива. Комуникацията с автомобила ще се поддържа, като се използва новият 5G стандарт.

От Sony споменават своите немски партньори за създаването на концептуалния автомобил като Bosch, ZF, Continental и Here.

предишна статияSOFIA засне ядрото на Млечния път
следваща статияТемпературите се качват с 1-2 градуса, времето остава ясно