Министерски съвет проведе първото си заседание. Първият приоритет, който очерта новият министър-председател Кирил Петков, е справянето със щетите от наводненията в страната.

„Първата и основна задача на днешната среща е да обсъдим последиците от наводненията, заяви премиерът. Има две-три сериозно пострадали области – най-вече пострадали са Благоевград и Смолян, където има няколко застрашени моста“, заяви премиерът.

Той допълни, че утре ще бъдат извикани на среща областните управители, за да обсъдят проблема с щетите заедно с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов и с вътрешния министър Бойко Рашков.

Втора задача ще бъде въвеждането на зеления сертификат не само в Министерския съвет, но и във всяко отделно министерство.

Той настоя пред министрите също да издадат заповед за влизане в техните министерства със здравния пропуск и увери, че още днес самият той ще подпише такава за МС.

„Вторият приоритет ще е ваксинацията – днес аз ще направя заповед за тази сграда и ще дискутираме заедно с министъра на здравеопазването как да го направим за вашите министерства“, подчерта Петков.

Премиерът уточни, че в следващите дни всеки от министрите трябва да сподели вижданията си за своето министерство.

предишна статияКъци Вапцаров се завръща на екран
следваща статияБлагоприятен ден за запознанства за една зодия днес