„Rolling Stones”
снимка: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones

Легендарната рок група „Rolling Stones” издаде първия си сингъл от осем години насам. Той е посветен на пандемията от новия коронавирус. Съобщение за това беше публикувано на уебсайта на групата. „Living in a Ghost Town” е записан от музикантите в условия на самоизолация.

„Living in a Ghost Town” е първият сингъл от осем години, издаден от групата.

„[Групата] The Rolling Stones записа нова музика в студиото, преди карантината да бъде въведена поради [епидемията, причинена от коронавирус] COVID-19, и една от песните, по които работихме, „Living in a Ghost Town”, всъщност е тясно преплетена с това, което преживяваме днес, затова искахме да го споделим с вас. Музиката е записана първоначално в Лос Анджелис и после в Лондон в условия на самоизолация“, се казва в съобщението.

Четириминутна песен е придружена от клип, заснет по безлюдните улици на големи градове по света. На екрана се появяват необитаемото лондонско метро, опустелите Пикадили съркъс, пешеходните зони край Темза, Холивудската алея на славата, районите на Кейптаун, Киото, Осло и Торонто. Тези кадри са смесени с моменти от създаването на песента в студио.

Фронтменът Мик Джагър заяви, че „записвахме новия материал преди карантината и имаше една песен, която сметнахме, че ще резонира добре във времето, в което живеем в момента. Работихме по завършването на песента изолирано. Но най-после я завършихме”.

Китаристът Кийт Ричардс добави: „Прекъснахме работата по тази песен преди повече от година в Ел Ей и я отложихме за по-късно и изведнъж тази гадост удари света. Мик и аз решихме, че парчето наистина ще свърши добра работа в момента и ето го тук“.

„Ролинг Стоунс” е създадена преди 58 години и беше основният конкурент на „Бийтълс” през 60-те години на 20-ти век, но за разлика от ливърпулската четворка групата не се разпадна и концертира и до днес. Тя се смята за една от най-успешните групи в историята на рок музиката.

предишна статияНещата, които Елизабет Втора никога не яде
следваща статияПандемията засегна и „Гугъл”