Отборите на Реал Мадрид и ПСЖ се изправят един срещу друг в един от най-чаканите реванши от осминафиналната фаза на Шампионската лига.

Мадридчани приемат своя съперник ма стадион „Сантяго Бернабеу“ днес от 22:00 часа българско време, след като допуснаха поражение с 0:1 в първия двубой във Франция.

Преди три седмици на „Парк де Пренс“ в герой за ПСЖ се превърна нападателят Килиан Мбапе, който отбеляза страхотен късен гол, за да осигури преднина на своя тим преди реванша. Мбапе обаче е под въпрос за мача в Мадрид заради контузия в лявото стъпало. Френският национал замина със своите съотборници за столицата на Испания, но едва в последния момент ще стане ясна дали ще попадне в титулярния състав.

Един от двата отбора ще отпадне още на осминафиналите. Припомняме, че от този сезон в европейските клубни турнири вече не важи правилото за гол на чужд терен. Това означава, че при резултат 1:0, 2:1 или 3:2 за Реал Мадрид следват продължения.

Последното гостуване на ПСЖ на “Бернабеу” беше през 2019 година и завърши 2:2. Реал поведе с два гола на Бензема, но късни попадения на Мбапе и Пабло Сарабия поделиха точките.

Рефер на мача между Реал Мадрид и ПСЖ довечера ще е нидерландецът Дани Макели.

Другият мач в сряда не предлага никаква интрига. Манчестър Сити приема Спортинг Лисабон на „Етихад“ след победа с 5:0 в първия мач в Португалия. Тази среща също започва в 22:00 часа.

предишна статияСребро и бронз за борците ни от Евро 2022
следваща статияНинова: Цена от 5 лева за олио в магазините е спекула