валежи, дъжд

Оранжев код за обилни валежи и силен вятър е в сила за шест области в страната, показват данните на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Кодът е в сила за областите Русе, Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич. Валежите ще са по-интензивни и значителни по количество през първата половина на деня. Количествата за денонощие ще бъдат между 35 и 50 литра на кв.м.

Оранжев код 8 октомври 2017

Времето ще бъде много ветровито – ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви до 22-24 м. в секунда. Оранжевият код в втората от три степени на опасност. При нея синоптиците призовават хората да бъдат много внимателни, да следят подробната информация за очакваните метеорологични условия и да следват съветите на властите.

Силни валежи

За областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище е в сила жълт код за обилни валежи, а количеството им за денонощие е 20-25 литра на кв.м.

Жълт код за силен вятър пък е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези области през първата половина на деня, ще духа силен и временно бурен северозападен вятър – пулсации до 22-24 м. в секунда.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

предишна статияФранция взе своето за първата си победа у нас от 85 години насам (ВИДЕО)
следваща статияХамилтън спечели Гран при на Япония и направи огромна крачка към четвърта титла