Начало Свят Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

671

Германският производител Opel започна кампания сред персонала си с цел подобряване на финансовото си положение. На служителите се предлагат сериозни финансови стимули за напускане на работа, като това е част от програмата за изграждане на устойчиво бъдеще на компанията, пише Automedia.

За целта от Opel вече са поискали „конструктивни предложения” от алианса PSA, чиято собственост е германската марка. Това стана, след като заводите и центровете на Opel в Германия останаха извън мащабния инвестиционен план на френската група. Сега предстоят нови разговори с профсъюзите, като от Opel са категорични, че искат да избегнат масови съкрашения и затваряне на заводи.

Според немски медии, компанията предлага бонус от 20 000 евро на свои служители, които се съгласят договорите им да бъдат прекратени през следващите 2 месеца. Сумата може да се окаже и още по-голяма, ако брутната заплата на служителя е по-висока и съответно трябва да му се изплати по-голямо обезщетение.

Повече пари се предлагат също на работници на Opel с увреждания или на такива с повече деца в семействата си. Бонуси са предвидени и за тези служители, които останат в компанията, но сменят мястото си на работа и се обвържат с по-дълъг нов договор.

От синдикатите обявиха, че от компанията търсят начини да отложат и договореното вече увеличение на заплатите в автомобилния бранш с 4,3%. В Германия към момента за Opel работят 19 000 души, а в Европа техният брой е над 35 000.

предишна статияЗвездите от Холивуд имат най-различни суеверия
следваща статияБрад и Анджелина се разбраха, разводът им е на финала