Джокович спечели обжалването срещу ATП и ще играе на Мастърса в Париж. Новината разкри журналистът Бен Ротенберг в профила си в „Туитър“, а след това тя бе потвърдена официално от тенис асоциацията.

Надпреварата във френската столица ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември.

Световният №1 беше изправен пред сериозната санкцията заради късния отказ от участие в Индиън Уелс. Той го направи чак след жребия, въпреки че беше ясно какво ще се случи, тъй като нямаше разрешение за влизане в страната.

По регламент това води до забрана за участие в следващия Мастърс, на който съответният играч е спечелил най-много точки през последните 12 месеца. В случая това е надпреварата в Париж, където Ноле триумфира с титлата.

Джокович обаче се е възползвал от правото си да обжалва санкцията пред дисциплинарната комисия, ръководена от Лора Уоруин и Миро Братоев. След разглеждането на случая от ATП са решили да позволят на световния №1 и тази година да участва в Париж. Единственото наложено наказание е присъждането на нула точки от турнира в Индиън Уелс, което в случая няма да навреди на ранкинга на сърбина, тъй като той не игра в надпреварата през миналата година.

При подобни нарушения правилникът предвижда и финансова санкция, но не стана ясно дали тя ще бъде наложена. От АТП пък разпространиха писма до играчите, в които напомнят правилата за отказ от участие от Мастърс турнир

предишна статияИталия пропуска Мондиала след шокираща загуба от Северна Македония
следваща статияИ днес слънчево време с температури до 19°