Вилнюс

Българската състезателка по художествена гимнастика Невяна Владинова завърши на четвърто място в многобоя на силния международен турнир „Далия Куткайте Къп“ във Вилнюс (Литва). Втората ни представителка Катрин Тасева финишира на пета позиция.

Макар, че периодът за художествената гимнастика е извън състезателен, турнирът беше уважен от много силни гимнастички. Шампион в многобоя стана Александра Солдатова от Русия с много силна игра и отлична състезателна форма. Среброто спечели Катарина Халкина от Беларус. Бронзът остана за Екатерина Веденеева от Русия. Участие в турнира взеха също и Саломе Пажава от Грузия, Юлия Евчик от Беларус и др.

Невяна Владинова изигра много силна топка и получи 18,350. На обръч също игра стабилно и бе оценена с 17,850. Катрин Тасева изпълни изключително силни бухалки и получи 18,000т. За отличното изпълнение с лента Кати бе оценена със 17,900 т. В състезанието няма финали на уредите а само многобой.

Главния мениджър на националния отбор за жени Бранимира Маркова сподели, че е много доволна от играта и на двете ни гимнастички и макар и в извън състезателен период са успели да изиграят композициите си по един много добър начин. Съдията от България на този турнир Росина Атанасова изрази задоволство от топката и обръча на Невяна и от бухалките и лентата на Катрин.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Екипнюз.

 

предишна статияИсторически пробив: За първи път от 45г. иракчанка ще участва в „Мис Вселена”
следваща статияИ мъжете ще могат да раждат!